Är du på utkik efter den bästa rutt till Machu Picchu? Du har anlänt: Salkantay – Ahobamba Inkaleden


Salkantay – Ahobamba Inkaleden trail till Machu Picchu, är vår privata stig genom bergen runt Salkantay. Det är enbart vi som leder denna rutt, eftersom den passera genom vår privatägda område, där vi har vår gård och lantbruk. Ingen annan resebyrå går på denna stig och du kan därmed undvika folkmassorna på din vandring genom bergen, vilket vill ge dig en fördjupande upplevelse.

Vår stuga ligger i dalen nedanför de istäckta bergen, där molnskogen börjar på 3400 m ö. h. Här är du omgiven av vattenfall, fågelsång, forntida ruiner och otrolig biologisk mångfald som inte finns på andra stigar, för att vår dal kvarstår som en orörd miljö.


Mitt namn är Nathan och jag är Legitimerad Turist Guide och Mountaineering Guide (Bergsklättrings Guide) baserad in Cusco, Peru. I 2011, försökte jag klättra upp på det stora berget Salkantay (6279 m ö. H.) och här upptäckte jag den barska Ahobamba dalen.

Jag träffade Lucila och Edith Vergara, markägare till detta avlägsna paradis och blev imponerad av deras hus på denna sagoplats. De föder upp kreatur och får, odlar potatis, jordgubbar och andra livsmedel. Vi började arbeta tillsammans i 2012, där vi tog turister till Ahobamba dalen. Under flera år har vi blivit som en familj, där Edith även har bet mig vara ”gudfar” för sin son. Vi byggde en stuga, så vi i komfort kunde ta vandrare med till dalen, och även tillbringa mera tid ute i dalen, som i sig är en egen värld.


I augusti 2017 sände TV-kanalen SVT1, ett avsnitt av ”Landgång” (säsong 9, avsnitt 1), där kocken Paul Svensson och värdinnan Anne Lundberg åkte med på vår vandring genom Ahobamba dalen, via Inkaleden till Machu Picchu. Lucila, Edith och jag själv visas i avsnittet, som teamet tar dem dit.

Idag välkomnar vi besökare från hela världen, som vandrar för att Ahobamba dalens välskötta hemlighet. Följ med oss på ditt livs vandring till Machu Picchu!

Machu Picchu